SKANDAL NA KOMEMORACIJI! Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD-a

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zagreb — Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se nije rukovao sa ambasadorkom SAD u BiH, Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini.

 

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimerenom ponašanju predsednika Republike Srpske.

 

Podsećaju da je Dodik i prošle godine učinio isto.

Inače, Dodik je na “crnoj listi” američkog ministarstva finansija jer je označen kao osoba koja preti miru i sigurnosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

Advertisements

Podseća se i da je Kormakova ranije ove nedelje u intervjuju za TV N1 rekla da Dodik “nije partner” SAD u BiH, jer dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

 

Današnje odbijanje da joj pruži ruku, Kormakova je prokomentarisala konstatacijom da je ne zanima “ko se s kim rukovao”, jer je u Donju Gradinu stigla zbog odavanja počasti žrtvama, a ne zbog sadašnjih političara.

 

“Ovaj koncentracioni logor nas podseća na užasna zlodela koja su počinjena za vreme Drugog svetskog rata i na fašizam koji je sve to prouzrokovao i zbog čega se celi svet zgražao”, kazala je Kormakova preneo je Jutarnji list.

 

B92

Advertisements

error: