Siromašnim građanima Bele Crkve SNS daje bon za hranu u zamenu za glas Vučiću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građani Bele Crkve koji su u teškom materijalnom stanju dobijaju od lokalnih aktivista Srpske napredne stranke (SNS) bon za lokalnu prodavnicu, ukoliko se obavežu da će na predsedničkim izborima glasati za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, ispričao je agenciji Beta novinar Stefan Cvetković, koji je na terenu snimao ljude koje su obilazili aktivisti SNS-a.

– U svakom mestu u opštini Bela Crkva, SNS ima svog terenskog radnika čiji je zadatak da obezbedi siguran glas i koji ide od kuće do kuće. U 99 odsto slučajeva sigurne glasove traži među ljudima koji su u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Objašnjava im se da glasaju za broj šest i da će zauzvrat dobiti bon za lokalnu prodavnicu- ispričao je Cvetković.

Advertisements

Kada napravi spisak sigurnih glasova, aktivista SNS-a šalje spisak u opštinu, odakle zovu direktora Centra za socijalni rad i dostavljaju mu „spisak za trenutnu“ pomoć, a isti spisak se dostavlja i u lokalnu prodavnicu, gde će ljudi koji su se obavezali da će glasati za Vučića doneti bon i podići namirnice, naveo je Cvetković.

Dodao je da se cena glasa, prema svedočenjima ljudi, kreće od hiljadu do tri hiljade za glas, a građani dobijaju i obećanje da će, ukoliko broj šest pobedi, dobiti još toliko namirnica. Cvetković je podsetio da je kandidat vladajuće koalicije, aktuelni predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno na konferenciji za novinare rekao da bi se „pre ubio, nego što bi ukrao bilo šta a kamoli i jedan glas“.

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: