SINIŠA PONOVO LAGAO: Metro tek 2033. godine! Ako bude i tad…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ništa od metroa do 2021, to su bila samo predizborna obećanja. Gradska vlast je kao svoje prioritete za uređenje saobraćaja postavila izgradnju tunela između Savske i Dunavske padine, proširenje „BG voza“, parking za bicikle i obilaznicu od Ustaničke do Pančevačkog mosta.

 

Sve je to navedeno u nacrtu Izmena i dopuna regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda, koji je na uvidu javnosti od 23. marta.

 

Javni uvid obavlja se u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43‒45 (sala 2 u suterenu) do 20. aprila 2018. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Novina u prostornom planu je ulaz u tunel baš na onom mestu gde je trebalo da bude metro stanica „Beograd na vodi“. Stručnjaci su već upozoravali da jedno i drugo na istom mestu ne mogu da se grade, a zanimljivo je da plan ne pominje više ni onaj biser zvani metro u Makiškom polju.

Advertisements

 

Ono što pominje jeste da se nova saobraćajna rešenja i rešavanja problema gužvi u gradu pomeraju sa 2021. godine na 2033.

 

Rok za dokumentaciju metroa 2027. godina

Plan predviđa da se do 2021. završi dokumentacija za tunel između Savske i Dunavske padine. Tunel će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana. Do 2021. trebalo bi da se napravi novi ili rekonstruiše tramvajski most, s tim da bi šine išle sredinom kolovoza. Do tada bi „BG voz“ trebalo da stigne do Resnika, do aerodroma i da poveže Batajnicu i Ovču. Planira se i kupovna javnih bicikala, pretvaranje starog železničkog mosta u biciklistički, te staze za dvotočkaše od Autokomande do Slavije i uz Ruzveltovu ulicu, ali na trotoarima!

 

GLAS BEOGRADA

Advertisements

error: