SINIŠA MALI: Raskidamo ugovor za skupu jelku u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelku.

 

Novinarima je rekao da je i sam bio iznenađen cenom novogodišnje jelke u Beogradu i da je to previše. Posle obavljenih konsultacija vratio se u Skupštinu grada i rekao da će ugovor biti raskinut i da građani ne plaćaju nikakve penale. O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor.

 

Mali je rekao da će snositi odgovornost svako ko je nešto nezakonito uradio.

“Bio sam iznenađen tom cifrom, mi već tri i po godine radimo potpuno transparentno i javno. U predlogu budžeta bila je ta cifra. Ništa sakrili nismo. Iznenađen sam tom cifrom, zvao sam sekretara koji je to sprovodio”, kazao je Mali.

 

Mali je kazao da građani Beograda neće biti oštećeni zbog jelke, jer će ugovor biti raskinut.

Advertisements

On je dodao da se ugovor neće sprovoditi i da ako je bilo šta uplaćeno izvođaču biće vraćeno u budžet.

“Drugačiji smo od onih prethodnih. Ako je bilo kakava greška napravljena biće ispravljena”, rekao je Mali. Upitan kako je moguće da je potpisan ugovor od 83.000 evra a da on ne zna, Mali je kazao da Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju i koordinaciju sa građanima sproveo taj tender i da će biti utvrđeno da li je sproveden u skladu sa zakonom ili ne.

“Ne mogu baš svaku javnu nabavku da pratim, ali evo kako sam saznao, mislim da ne možete bržu reakciju očekivati”, rekao je Mali.

 

Podsetimo, Beograd će za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu, koju građani plaćaju 83.000 evra i koja je postavljena tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora, saznaje Pištaljka. Skuplja je, prema istraživanju, i od Rokfelerove.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: