SINIŠA MALI: Ponudili su nam samo skupu jelku nije bilo drugih ponuda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da na tenderu za nabavku novogodišnje jelke u Beogradu stigla samo ponuda kompanije “Kip lajt”, iako je predsednik Srbija Aleksandar Vučić nedavno izjavio da su svoje ponude dostavile još tri kompanije iz Estonije, Austrije i Poljske.

 

Komentarišući pisanja da se grad “uortačio” sa firmom “Kip lajt” prilikom nabavka novogodišnje rasvete za Beograd, Mali je u intervjuu za “Politiku” rekao da je najveći broj ugovora sa tom firmom potpisan u vreme bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

U informativnom delu ponude za jelku pozvano je šest kompanija da učestvuju, ali stigla je samo ponuda “Kip lajta”, rekao je Mali i dodao da to nije zato što je ona, kako su je neki nazivali, naprednjačka firma, već da je samo ona uspela da ispuni uslove javne nabavke.

Advertisements

 

Podsetimo, predsednik Vučić izjavio je u ponedeljak za TV Pink da novogodišnja jelka u Beogradu ne košta 83.000 evra, već 69.000 i da nije tačno da je firma “Kip lajt” bila jedini ponuđač, već da su ponude, i to veće, stigle su iz Estonije, Austrije i Poljske.

 

Organizacija Transparentnost Srbija ukazala je, s druge strane, da se firme koje je nabrojao Vučić, ne pojavljuju u zvaničnoj dokumentaciji.

Nakon što je portak Pištaljka otkrio kako je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 evra, gradonačelnik je najavio da će ugovor o nabavci biti momentalno raskinut, dok je firma “Kip lajt” odlučila da tu jelku ostavi Beogradu kao poklon.

 

“Tužilaštvo radi na slučaju i kada završi posao, znaćemo hoće li neko odgovarati. Ali, optužbe opozicije na račun jelke su politički napad onih koji nemaju konkretne kritike na budžet”, poručio je danas Mali.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: