SIN TOME NIKOLIĆA: Napravio sam ekonomska čuda u Kragujevcu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradonačelnik Radomir Nikolić poručio je, povodom Dana grada Kragujevca i dva veka od njegovog proglašenja prvom prestonicom moderne Srbije, da nema spora oko razvoja i napretka tog grada.

 

“Oko mog glavnog grada nemamo se šta sporiti, ni levi, ni desni, ni vlast, ni opozicija. Oko svega drugog možemo”, rekao je Nikolić na svečanoj sednici u zgradi Stare skupštine, na kojoj su uručena i priznanja najzaslužnijim građanima.

On je kazao da je grad otvorenošću uspeo da obezbedi da se “industrijske novotarije” u budućnosti osmišljavaju u Kragujevcu, kao što su i u prošlosti.

 

“Računam da će ovim što preduzimamo, neko sutra pri pomenu šta je sve prvi put u Srbiji osnovano, donešeno ili proizvedeno u Kragujevcu, moći da nastavi ovaj niz čuda budućeg tehnološkog razvoja čijeg dometa mi danas ne možemo ni da budemo svesni”, rekao je Nikolić i istakao da će se pored topova, automobila, autobusa, kamiona u Kragujevcu uskoro proizvoditi i vozovi.

Advertisements

 

Dodao je da pored zapadnoevropskog industrijskog giganta “Simens”, u Kragujevac uskoro stiže i tehnologija sa Istoka. Kao i da je on već do sada i ranije pravio mala ekonomska čuda u gradu.

 

Odlukom gradonačelnika na sednici je plaketa Sveti Đorđe dodeljena je Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Muzičkoj školi u Kragujevcu, Fondaciji Dragice Nikolić i pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade Predragu Marinkoviću i Vladici Brkoviću.

 

Zvanje Zaslužni građanin grada Kragujevca uručeno je počasnom konzulu Palestine u Srbiji Telal Elziku i glumcu iz Kragujevca Mirku Babiću.

 

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: