SIMBOLIČNO ZA HRISTOVO VASKRSENJE! – Rusija šalje Srbiji raketni sistem S-300!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbija želi da kupi ruski protivavionski raketni sistem S-300, prenose ruski mediji…

 

Kako se navodi, premijer Srbije je ranije rekao da je ruski protivavionski raketni sistemi S-300 “suviše skup” za Srbiju, ali Rusija je izrazila želju da pomogne.
Prema pisanju ruskih medija, Srbija želi dve divizije protivavionskog raketnog sistema S-300, a o njihovu nabavku potvrdio je premijer Srbije i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić.
– O sporazumu oko S-300 sam više puta razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom – rekao je Vučić.

Advertisements

Potpredsednik vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, izjavio je da će Rusija razmotriti tehničke detalje zahteva Srbije za kupovinu oružja i S-300. Prema njegovim rečima, Rusija se ne meša u bezbednosti Srbije, koja ima pravo na kupovinu visoko efikasanog oružja.

Tokom Vučićeve posete Moskvi 27. marta jedna od glavnih tema bila je vojno-tehnička saradnja. Prisutni su razmatrali kupovinu protiv-avionske rakete (SAM) “Buk”.

Tass podseća da je Ruska Federacija nedavno Srbiji poklonila šest višenamenskih aviona MiG-29, trideset T-72 tenkova i trideset oklopnih vozila BRDM-2. Srbija je takođe ugovarala prenos SAM “Buk-M1” i “Buk-M2”, kao i raketa i topova kompleksa “Tunguska”.
S druge strane, Srbiji je pomoć obećala i Belorusija.

 

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: