ŠEŠELJ ZA INFORMER: Ostajem do smrti u politici, ne dam fotelju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lažu istraživači, SRS u Beogradu nije ispod cenzusa, mi imamo bar 20 odsto. Ali čak i da dobijem manje od procenta podrške, neću podneti ostavku!

 

Lider SRS Vojislav Šešelj, kome stručnjaci i istraživači javnog mnjenja prognoziraju da neće proći cenzus na predstojećim izborima u Beogradu, kaže da i u slučaju debakla neće podneti ostavku i otići s mesta šefa svoje partije!

 

Zavisnik od politike

Šešelj je zavisnik od politike, bio je čak spreman i da umre za svoju ideju. Zato ovo nimalo ne čudi
Vladimir Pejić, agencija “Faktor plus”.

Komentarišući istraživanja prema kojima u prestonici uživa podršku jedva 2,5 odsto birača, Šešelj tvrdi da su ti podaci lažni i da u gradu ima najmanje 20 procenata.

 

– Ali makar ja imao i samo 0,5 odsto glasova, ostajem u politici! Ne idem nigde, ne pada mi na pamet da podnosim bilo kakve ostavke! Ostajem u politici do smrti! – poručuje Šešelj za Informer.

 

Šef SRS je potpuno ubeđen da će preći cenzus u glavnom gradu.

 

– Svesni smo mi da ne možemo sami da osvojimo vlast u Beogradu. Ali nama je važno da u ovoj polarizaciji prođemo cenzus i da imamo jaku odborničku grupu. Onda ćemo videti da li postoji mogućnost da uđemo sa nekim u koaliciju – ističe Šešelj. Upitan kako komentariše to što istraživanja javno mnjenja pokazuju da je daleko ispod cenzusa, naš sagovornik odgovara da je sve to lažno.

Advertisements

 

2,5% rejting SRS za lokalne izbore u Beogradu
4% rejting SRS u čitavoj Srbiji
4,2% rejting SRS (samo glasači u Beogradu)
* izvor: agencija “Faktor plus”

 

– To su neka fingirana, plaćena istraživanja. Jako su skupa stvar ta istraživanja, mi se ne bavimo njima. Neki drugi to ozbiljno rade. Verovatno u Vučićevom kabinetu to rade, ali ne obaveštavaju javnost. To je jedan vid političke borbe i obmanjivanja javnosti. Tako stimulišete svoje potencijalne birače, a destimulišete protivnike – objašnjava Šešelj.

 

Direktor agencije “Faktor plus” Vladimir Pejić, na drugoj strani, smatra da je ovo očekivan Šešeljev stav jer radikali od devedesetih godina nisu nikoga kažnjavali zbog loših izbornih rezultata.

 

– Šešelj uvek tvrdi da ima mnogo veću podršku nego što je zaista ima. I za prethodne izbore tvrdio je da ima više od 20 odsto, pa je imao znatno manje. Bilo kako bilo, on ima dosledan stav. Šešelj je zavisnik od politike, bio je čak spreman i da umre za svoju ideju. Kad je o procenama reč, objavili smo šta smo imali i ne komentarišemo pojedinačne slučajeve – podvlači Pejić.

IZVOR: INFORMER.RS

Advertisements

error: