ŠEŠELJ NAPAO VUČIĆA: O kakvom plusu pričaš? Koštali ste Srbiju do sada 10 milijardi evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je sumirao pluseve i minuse sadašnje vlasti i izneo optužbe na račun premijera Aleksandra Vučića.

Na pitanje koji su to plusevi i minusi sadašnje vlasti, lider radikala je odgovorio: “Ja ne znam gde su ti plusevi. Možda jedan plus da nađem, to što Vučić nije popustio pritiscima sa zapada da uvede sankcije Rusiji.

Drugi plus je to što je odbio da isporuči moja tri saradnika Haškom trinunalu.

Pa dosta mu je pluseva.

Što se tiče minusa, Šešelj je rekao da ih ima mnogo, prvo u ekonomskoj sferi. On je rekao da naprednjačka vlast nema ekonomski program i da se ponaša od danas do sutra.

“Gde je taj ekonomski uspeh ako je pre njihovog dolaska na vlast državni dug bio 15 milijardi evra, a sad je 25?“, pitao je Šešelj.

Advertisements

“Nema tu ekonomskog uspeha. Znači za pet godina 10 milijardi.

Ko će to vraćati?

Opet mi moramo vraćati, naši sinovi i naši unuci.To je dakle upadanje u dužničko ropstvo. Drugo, podilaženje Evropskoj Uniji i oslobađanje od svih carina na robu iz EU.

Upropastili su domaću proizvodnju. Umesto da pijemo srpsko mleko, mi pijemo mleko iz Nemačke i ko zna kojih zemalja. Umesto da jedemo srpsko voće, sad nas preplaviše poljske jabuke i kruške“, konstatuje Šešelj.

On je rekao da treba zaustaviti uvoznički lobi kako bi pare ostale u Srbiji i bile mašina ekonomskog rasta.

Što se tiče uvoza mesa, Šešelj je rekao da se pokvareno meso kuva da bi se uništile bakterije, ali da postoje određene bakterije koje prežive i temperaturu od 100 stepeni celzijusa i da bolesti vrebaju iz konzerve.

 

AGENCIJE

Advertisements

error: