Šešelj gazio hrvatsku zastavu u Skupštini, Hrvatska delegacija napustila Beograd

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, oko 12 časova je izgazio hrvatsku zastavu ispred Skupštine Republike Srbije i opsovao majku “ustašku” svim članovima hrvatske saborske delegacije. Hrvatska delegacija u znak protesta prekinula posetu Srbiji.

 

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju (rečima “je*em vam majku ustašku”) koja boravi u poseti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, delegacija Hrvatske otkazala je susret sa ministarkom Jadrankom Joksimović i povukla se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu.

 

Oni su doneli odluku da prekinu posetu Srbiji. Odluka je donesena posle razgovora telefonom Jandrokovića i Plenkovića.

Podsetimo, predsednik hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković počeo je danas dvodnevnu službenu posetu Srbiji susretom sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Advertisements

 

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila “brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske” od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja.

 

– Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva – navela je Gojković.

 

Kako je rekla, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju ovde u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: