ŠEŠELJ: Ako Šiptari napadnu srpska omladina mora u rat!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Lider SRS Vojislav Šešelj ocenjuje da se Albanci neće usuditi da napadnu četiri srpske opštine na severu KiM, “dok ne obezglave Srbe na KiM”, odnosno pojedinice koji imaju veliki ugled. Kako je rekao, postoje pojedinci koji su u stanju da predvode srpski narod, a neki od njih su se, kaže, “pokazali” 1999. godine, kada su zaustavili prelazak separatista preko Ibra, a drugi u kasnijim fazama.

Šešelj je dodao da za potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića nije ranije čuo, ali da mu je, kada je čuo kako ga napada “izdajnica Rada Trajković”, bilo jasno da je to čovek od uticaja i aurtoriteta, na kojeg se računa da povede u odlučnom momentu.

Komentarišuću pisanje pojedinih medija da je američka ambasada obavestila Stejt department da je pozicija Srbije jača i da će reagovati u slučaju bilo kakvog napada na sever KiM, Šešelj kaže da Srbija ovog puta, u tom slučaju, mora reagovati.

 

Smatra da je odlučnost, po tom pitanju, prisutna i u državnom i armijskom rukovodstvu, a i u narodu i da je ceo narod raspoložen da se energično reaguje na svaki eventualni napad na Srbe na KiM.

Advertisements

– I to ne samo po pitanju četiri severne opštine. Ako dođe do obračuna, naša vojska je u stanju ne samo da odmah izbije na Ibar, nego da zauzme celu teritoriju KiM. Za nekoliko sati bi došli do Ibra, ali, što bi se zaustavljali na Ibru? Ako krenu, treba da zaštite sve teritorije gde žive Srbi, svih pet opština južno od Prištine – rekao je Šešelj.

 

Upitan da li bi se time obezbedio povratak Srba, on je rekao da u to nije siguran, jer se povratak Srba ne može obezbediti sve dok se ne ukine vlast albanskih separatista u Prištini i dok se Kosovo striktno ne podvede pod ustavni poredak Srbije.

 

– Međutim, ako se nastavi pregovarački proces, onda ćemo Albancima dati visok stepen autonomije na svim prostorima gde su ubedljiva većina. Teško će kroz taj proces moći da se računa na povratak Srba na područja gde su nekada živeli – rekao je Šešelj.

Lider radikala je ovim bukvalno najavio mogućnost slanje srpske omladine u novi rat jer se mora fizičćki braniti Kosovo.

 

ESPRESO.RS / KURIR

FOTO: Informer

 

Advertisements

error: