SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Vučić je DRŽAVNI NEPRIJATELJ BROJ JEDAN!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Glumac Sergej Trifunović kaže da je sramota da je on državni neprijatelj broj 1 jer je to dokaz bednosti države. “Pre će biti da su državni neprijatelji oni koji su mene proglasili za to”.

 

Sergej Trifunović je jedna od ličnosti koji su obeležile 2017, što tvitovima, što direktnim angažmanom. On je u velikom intervjuu za Nedeljnik govorio o godini za nama, kako je tvitovima “zapalio” Srbiju, kako je “postao” državni neprijatelj broj jedan, angažmanu u PSG, političkim neslaganjima (ili “neslaganjima”) sa bratom Banetom, o glumcima u politici…

 

“Da citiram samog sebe, sramota je da sam ja državni neprijatelj broj 1 jer je to dokaz bednosti moje države. Pre će biti da su državni neprijatelji oni koji su mene proglasili za to. Proglasila me je jedna gamad u svakom smislu – moralnom, duhovnom, čak i u fizičkom smislu”, rekao je Trifunović.

Advertisements

 

Na pitanje šta mu prolazi kroz glavu, sada kada je godina na izmaku, on kaže: “Pada mi na pamet misao Kaje Žutić koju je izgovorila za vreme bombardovanja 1999: ‘Apokalipsa nije događaj, apokalipsa je proces.’ Njena geneza je uvek bila uočljiva kao na tacni: Džordž Orvel šalje svom profesoru Oldosu Haksliju prvi rukopis knjige ‘1984’. Haksli mu je odgovorio, parafraziram: ‘”Divno je to i maštovito kolega, ali vaša osnovna pretpostavka je pogrešna jer niko neće ubijati znanje, niti spaljivati knjige.

 

To neće biti potrebno, jer će ljudi jednostavno prestati da ih čitaju.’ I to je upravo ono što nam se danas dešava usled besomučnog betoniranja svesti nebitnim i glupim informacijama. Pogledajte naše novine, tabloide, a mi i nemamo novine osim tabloida. Pogledajte te naslovne strane – svaki dan je istorijski. Treći svetski rat je u poslednjih 25 godina počeo jedno 126 puta. Samo smo mi u poslednje dve godine bili tri puta u ratu s nekim. Bili smo u ratu sa Makedonijom, a niko se danas toga ne seća. Tako da je ova vlast sačinjena od prilično glupavih, a pokvarenih činilaca…”, rekao je između ostalog Trifunović.

 

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: