SERGEJ PORUČUJE: Vučić će tek da vidi proteste širom Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Među građanima su bili i predstavnici opozicionih stranaka Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Miloš Jovanović, Boško Obradović.

 

Kada je kolona došlo do zgrade Beograđanke i sedišta Studija B, okupljeni su uzvikivali Barbara, a sa razglasa je puštena pesma koju je uradio Sevdahbaby.

 

Kolona se, takođe, zaustavila ispred RTS-a, gde su građani uzvikivali “ua” i gađali zgradu grudvama. Ispred RTS-a je puštana špica za “Dnevnik”, a potom i glasovi spikera RTS-a koji govore o aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kod RTS-a je transparent “Stop krvavim košuljama” zamenjen transparentom “Jedan od pet miliona”.

Advertisements

Borko Stefanović, koji je sa dvojicom aktivista napadnut nedavno u Kruševcu, na kraju protesta rekao je da su se okupili da kažu da Srbija nikada više ne sme biti zemlja krvavih glava i košulja.
“Mi vam kažemo večeras iz veličanstvenog Beograda pod snegom i rekom slobodnih ljudi – nećete nas zaustaviti i nećete nas ućutkati. I mi smo narod Srbije koji kaže da večeras neće otići tiho u noć. Bićemo zajedno ići ćemo do kraja do pobede”, kazao je Stefanović.

 

Aktivistkinja Jelena Anasonović uputila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahtev da se otkriju nalagodavci i oni koji su pokušali ubistvo Borka Stefanovića u Kruševcu, počinioci i nalogodavci napada na sve novinare, aktiviste civilnog društva, političke aktiviste i građani koji su se usudili drugačije da misle od njega.

 

Ona je uputila zahtev da se otkriju počinioci ubistva lidera inicijative SDP sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića i najavila sledeće okupljanje na godišnjicu njegovog ubistva 16. januara, dok je glumac Sergej Trifunović na tviteru napisao da će se protest održati i sledeće subote, 22. decembra.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: