SERGEJ PORUČIO REŽIMSKIM MEDIJIMA: Vi ste obična go#na spremna na sve!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Ne očekujem da je iko iz redakcije još jednog bezumnog režimskog glasila uopšte čitao Viana. Ne očekujem da je iko od njih uopšte išta čitao”

Glumac Sergej Trifunović svojim radikalnim izjavama, naročito protiv vlasti, često diže prašinu u medijima, pa je povodom svega odlučio da se oglasi i autorskim tekstom, koji prenosimo u celosti:

Volim ovu zemlju. Stvarno je mnogo volim. Možda to treba češće da govorim. Nisam od nje digao ruke. Nisam se pomirio sa tim da je u „Srbiji tako kako jeste“. Nikad neću. Iskreno me boli svaka nova nepravda koja pogodi Srbiju, naročito decu koja su njena budućnost. Nisam oguglao na ružne vesti, a ni na ružnu stvarnost. Dići ruke od nepravde u svojoj zemlji isto je kao dići ruke od svoje porodice. Zato sam uvek urlao i nastaviću da urlam.

Juče sam u jednom dnevnom glasilu pročitao sledeći naslov: „Da li je ovaj čovek normalan? Sergej: Pišaću Vučiću na grob.“ Usledilo je zvanje raznoraznih „ličnosti“, da komentarišu još jednu neumesnu, neumerenu, nepristojnu, uvredljivu i nenormalnu izjavu skandalima sklonog glumca. I bogami, svi se listom sablaznuše. Uglavnom, to su nekakvi funkcioneri vladajuće stranke, Bule Goncić i Vučićev dežurni PR, onaj najnebitniji u Idolima. Ta „moja izjava“, međutim, nije nikakav citat, već samo konstruisana izmišljotina dotičnih dnovina. Kao što biva, niko se nije pozabavio time šta je glumac zapravo napisao, niti zašto je pisao. Za početak opšte paljbe bilo je dovoljno nešto što je nekakva dnovina objavila.

Da pojasnim, celu salvu zgražavanja izazvao je moj tvit, u kom sam podelio i prokomentarisao tekst o epilogu slučaja malog Alekse Jankovićaiz Niša – dečaka koji je izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi Sreten Miladinović Mika u Nišu.

Advertisements

Ispostavilo se da je nakon 6 godina obijanja svih pragova od strane Aleksine majke Dragane, slučaj zastareo. Baš tako. Niko od nadležnih neće snositi odgovornost. Deca koja su maltretirala Aleksu i gurnula ga u samoubistvo, nagrađena su peticama iz vladanja na kraju školske godine (!?). Povrh svega, Aleksina majka moraće da plati sudske troškove. Sasvim logično, ispravno, po savesti i po zakonu, zar ne? Dok se to, ne daj Bože, ne desi vašem detetu.

Apropo tih i takvih informacija, na koje svaki iole normalan čovek može da oseti samo beskrajnu tugu i bes, napisao sam sledeće: „O kom BDP-u pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove.”

Prvi deo tvita odnosi se na priče koje nam svakodnevno naš predsednik priča, prema kojima živimo u zemlji u kojoj isključivo cveta cveće, dok svi kolektivno bolujemo od najvećeg privrednog rasta u istoriji svemira. S druge strane naše prefantastične realnosti, bolesna deca se leče sms-ovima. Malo starija deca beže iz zemlje, a malo mlađa se ubijaju. Svake godine, u Srbiji bude rođeno 30.000 manje beba, u odnosu na prethodnu godinu. I niko nije odgovoran za to. Sve je to, očigledno, sasvim nevažno dnovinarima. Meni nije, ja ne mogu da nastavim da skrolujem kad tako nešto pročitam.

Poslednja rečenica tvita je, pak, parafraza naslova jednog od kultnih romana moje generacije „Pljuvaću po vašim grobovima”, francuskog pisca Borisa Viana. Od svih komentarora mog tvita, to je primetio jedino onaj najnebitniji u Idolima, ali uz opasku da je „vulgarnost javnih ličnosti štetna po društvo“.

Ta „vulgarnost“ upućena je svima koji su dozvolili da se tako nešto desi jednom detetu, a posebno onima koji su uticali na to da se slučaj malog Alekse besramno zataška i da, na kraju, zastari. Dakle, najmanje na pomenutom Vučiću. Posle njegove intervencije konačno su se oglasili zvanični organi, prvi put tokom ovih 6 godina. I to da kažu da je ceo slučaj zastareo! U celoj priči, on ispade još i jedini pozitivan lik.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: