SERGEJ: Ni MIlošević nije hteo da sluša narod, pa je pao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Povod za proteste bilo je prebijanje Borka Stefanovića, lidera male levičarske stranke u Srbiji. Taj događaj svedoči o stanju današnje Srbije, u kojoj se političke konkurente prebija i batina na ulici – ističe Trifunović.

 

Poznati beogradski glumac Sergej Trifunović jedan je od pokretača beogradskih protesta koji su, čini se, uzdrmali režim Aleksandra Vučića. I ove subote, četvrti put zaredom, Beograđani su bili na ulicama, a svake subote ih je sve više. Od nekoliko hiljada koji su šetali Beogradom na protestu prve subote, do njih, kako se procenjuje, više od 50 hiljada zadnje subote u ovoj godini. Protesti su počeli pod nazivom »Stop krvavim košuljama«, nakon što je u Kruševcu pre više od mesec dana brutalno pretučen Borislav Stefanović, jedan od opozicionih lidera, no čini se da je taj događaj samo prelio čašu strpljenja.

 

Građani su zadnje subote hodali pod geslom »jedan od pet miliona«, koja predstavlja odgovor na Vučićevu izjavu da ih se može skupiti i pet miliona, a da im nijedan zahtev neće ispuniti.

 

Vučić je građanske proteste pokušao da poistoveti s opozicijom, čije je nepopularne čelnike nazivao lopovima, narkodilerima i sitnim kriminalcima, ali organizatori subotnjih protestnih šetnji insistiraju na njihovom građanskom, nestranačkom karakteru.

Advertisements

Vučićeva arogancija nije obeshrabrila demontrante, a protesti su postali najozbiljniji izazov za autoritarnog i dosad neprikosnovenog gospodara Srbije, koji u svojim rukama i dalje čvrsto drži sve uzde vlasti.

 

S Trifunovićem smo razgovarali u subotu popodne, nekoliko sati uoči subotnjeg protesta, najmasovnijeg dosad, o kojem su izvestili skoro svi mediji u regiji i svetu. Iako je on najprepoznatljivije lice beogradskih protesta, ne smatra se vođom, a pogotovo ne njihovim organizatorom. O tome, kaže, nema pojma. Ne zna čak ni ko su uopšte organizatori protesta. »Nisam vam ja vođa protesta, o tome nemam pojma, samo sam grlat«, kaže.

 

Izdajnik i ološ

Trifunović je poslednjih mjeseci bio izložen pravoj harangi od strane Vučićevog režima i njegovih servilnih tabloida, koji su ga doslovce razapinjali, proglašavali narkomanom, izdajnikom i ološem. Na jednoj su ga strani pokušavali uništiti moralno, dok su na drugoj strani protiv njegove fondacije Podrži život, koja brine o bolesnoj djeci koja ne dobijaju odgovarajuću pomoć od strane države, pokrenuli istragu, pokušavajući Trifunoviću natovariti proneveru i zloupotrebu novca prikupljenog za bolesnu decu.

 

NOVILIST.HR

 

Advertisements

error: