SERGEJ LAVROV ISKREN: Albanci kažu da ih ima više na Kosovu, da kad su sve Srbe pobili!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov objavio je danas saznanja do kojih su došle ruske obaveštajne službe – da su kurdske „Sirijske demokratske snage“ (SDF) postigle sporazum sa teroristima Islamske države u Raki.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Rusija, Kurdi su ponudili bezbedan izlazak teroristima iz Rake, što su pripadnici Islamske države i prihvatili.

Pošto je ova informacija prethodnih dana nagoveštavana iz Moskve, Kurdi su je već odbacili, ali je Lavrov potvrdio validnost ovakvih saznanja.

– Naravno, usledila je i izjava američke komande, u kojoj kažu da nameravaju da promene taktiku i da će umesto periodičnog pokretanja ofanziva, organizovati forsirane marševe kojima će opkoliti Raku i sprečiti izlazak terorista iz grada.

Advertisements

Videćemo kako će se to odvijati na terenu – rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Tass.

– Naše Ministarstvo odbrane potvrdilo je ove informacije.

One se oslanjaju na pouzdane podatke. Štaviše, odmah nakon pribavljanja ovih informacija, militanti ID-a su zaista počeli da napuštaju Raku i kreću prema Palmiri – pojasnio je Lavrov.

Ruski ministar je naglasio da, gde god se nalazili, teroristi Islamske države moraju biti uništeni i da će Rusija uvek dejstvovati u skladu sa tim načelom.

Lavrov je po ko zna koji put sva dešavanja na terenu uporedio sa Kosovom.

“I Albanci tvrde da se dogodio zločin prema njima isto tako lažu po istoj matrici. Govore onda danas da ih ima više na Kosovu i da zato zaslužuju nezavisnost. Normalno da ih ima više kad su sve Srbe pobili i oterali. Ali ko je onda tu stvarno žrtva?”.

AGENCIIJE

Advertisements

error: