SERGEJ: Četnici i Ustaše ne mogu jedni bez drugih!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Proslavljeni glumac Sergej Trifunović je u emisiji “Nedeljom u 2“ na HRT govorio i o zategnutim odnosima između Srbije i Hrvatske, prenosi Index.hr.

 

“Ustašama su potrebni četnici i četnicima su potrebne ustaše da bi uopšte postojali. Kako se zove onaj proustaški novinar koji zove Šešelja telefonom? Bukvalno sam zaboravio ime, ali kapiraš koliko je to sve…“, rekao je Trifunović voditelju Aleksandru Stankoviću.

 

Trifunović je dodao da je predsednik SRS Vojislav Šešelj trebalo da bude izbačen iz Skupštine Srbije pošto je, kako tvrdi SRS, izgazio zastavu Hrvatske i delegaciji se “na*ebao majke hrvatske“.

 

“Ti uvek imaš Šešelja, Anđu Đapića… To je razlog zašto ova gamad ostaje na vlasti. To je ista ekipa koja je vodila rat, HDZ ovde, SPS tamo. Budala na ovim prostorima niče za izvoz“, istakao je Trifunović.

Advertisements

 

Citirao je i predsednika Antifašističke lige Hrvatske Zorana Pusića, koji je rekao da je Haški tribunal, takav kakav jeste, ipak potreban.

 

“Hrvatska je uskraćena za katarzu. Pogledaj Nemačku, koja je povela dva rata i postala nacistička zemlja koja je sravnjena, ali je to zemlja koja je prošla katarzu. NDH je bila jedna od pet fašističkih zemalja, a minimalizovanje žrtava je najogavnija stvar koju možemo da uradimo.

 

Milion puta sam čuo za Srebrenicu da nije bilo osam hiljada stradalih nego dve. U čemu je razlika? Ili Jasenovac, kao nije 700.000 nego 70.000. U čemu je razlika? Jasenovac je najveća klanica od Birkenaua i Dahaua. Tu ne može da se postavi ploča s natpisom ’Za dom spremni’“, naveo je Trifunović.

 

IZVOR: B92 Portal / FOTO: Mediji

Advertisements

error: