ŠEFICA Evropske unije IZVIŽDANA U SKUPŠTINI! – Poslanici joj vikali da ode iz Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini stigla je danas u Skupštinu Srbije, gde se posebnoj sednici obratila poslanicima. Za razliku od premijera Aleksandra Vučića koji je dočekan burnim aplauzom i ovacijama, Mogerinijevu je dočekao mlak aplauz.

 

Kao što su najavili. poslanivci Radikalne stranke poklušali su da spreče Mogerinijevu da govori glasnim skandiranjemi “Srbija, Rusija, ne treba nam Unija” kao da se nalaze na fudbalskoj utakmici, a ne u Skupštini
Mogerini se poslanicima obratila prvo na srpskom:

– Poštovani poslanici velika mi je čast da budem u zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće. Dragi premijeru, misnistri, ambasadori drago mi je što ću biti danas sa vama ovde. Uvek je čast obratiti se parlamentu imajući u vidu da sam i ja sama bila poslanik, nekada mi nedostaje taj posao. Stoga vam hvala što ste mi omogućili to da danas budem ovde.
Zatim je svoj govor nastavila na engleskom, dok su Radikali nastavili skandiranje.

Advertisements

– Imate pravo da budete ambiciozni. Danas želim da vam pokažem da smo i mi ambiciozni. Nama je stalo do Srbije, zbog njene sadašnjosti i budućnosti, zato što su sadašnjost i budućnost Srbije uvezani sa sadašnjošću i budućnošću EU. Ne samo da su vrata EU širom otovorena za Srbiju, već sa zadovoljstvom očekujemo vaše pridruženje evropskoj zajednici – rekla je Mogerini u obraćanju poslanicima Narodne skupštine.

Mogerini je rekla da je EU nepotpuna sve dok Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana ne budu deo evropske porodice i dodala da su izazovi s kojima se Srbija danas suočava isti kao i izazovi koji su pred EU.

– Realnost nam govori da smo potrebni jedni drugima. Ova poruka postaje još važnija danas u delikatnom trenutku u kojem se nalaze Evropa i region – rekla je Mogerini.

Evropska zvaničnica je ocenila da je Srbija ključna za regionalnu stabilnost i da će bez mira i pomirenja biti ugrožen i napredak u bilo kojoj drugoj oblasti.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: