ŠEF NATO SAVEZA: Bombardovali smo vas da bi spasili civile i decu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Stoltenberg je naglasio da NATO ima odličan odnos sa Srbijom i da poštuje njenu odluku da se ne priključi Alijansi.

 

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da mnogi ljudi u Srbiji i dalje imaju loša sećanja na bombardovanje 1999. godine, ali da je to urađeno kako bi se zaštitili civili i zaustavila vlast tadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

“Naglasio sam da smo to uradili da bismo zaštitili civile i zaustavili Miloševićev režim. Ali, moja najvažnija poruka je da moramo da gledamo u budućnost”, rekao je Stoltenberg za RTS posle predavanja na Filološkom fakultetu, na kojem su studenti najviše pitanja imali o bombardovanju Jugoslavije.

Advertisements

 

Tokom studija fokusirani su na norveški jezik, kulturu i književnost – ali, najviše pitanja za gosta, očekivano, o njegovoj funkciji i događajima iz 1999. godine. Iako ih se većina seća samo iz priče.

Studentkinja Irena Popović navodi da je Stoltenberg insistirao na tome da je NATO jedna defanzivna organizacija, koja postoji ne da bi napadala ili širila moć, već da bi odbranila ili sačuvala neko stanje mira.

 

Jelena Vojnović kaže da je dobila prilično dobar odgovor. “Da li mi se mišljenje promenilo, to baš ne mogu da kažem, ali je on na simpatičan način to izložio”, priča Vojnovićeva.

 

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: