Šef Dačićevog kabineta OSLOBOĐEN optužbi za kriminal

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Sudija Danko Laušević, predsednik veća koje je danas oslobodilo Branka Lazarevića, rekao je da optužbe protiv njega nisu bile potkrepljene dokazima. Isti sudija je prethodno iz ovog postupka izbacio ključne dokaze – prisluškivane razgovore za koje tužilaštvo tvrdi da otkrivaju da je Lazarević kriminalcima saopštavao šta preduzima policija. Danas je oslobođen i Boris Gara, policajac koji je na sudu priznao da je Lazareviću preneo poverljive detalje iz prisluškivanja.

 

Osim Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića kome se sudilo za odavanje službene tajne saradnicima Darka Šarića, danas su oslobođeni i policajac Boris Gara, kome se stavljalo na teret da je šefu kabineta dostavljao podatke, kao i Šarićevi saradnici Rodoljub Radulović (ispod) i Radovan Štrbac.

Obrazlažući presudu, sudija Danko Laušević rekao je da tužilaštvo nije uspelo da dokaže navode iz optužnice.

Sudija je naveo da je optužnica kontradiktorna pošto u njoj piše je Lazarević bio član organizovane kriminalne grupe, a zatim i da su ga Šarićevi saradnici podstrekavali na odavanje službene tajne.

Advertisements

 

„Ne može se vršiti podstrekavanje među članovima organizovane kriminalne grupe jer ona podrazumeva da svaki član ima svoju ulogu i unapred određene zadatke. Ako su Radulović i Štrbac podstrekavali Lazarevića, onda to znači da on nije bio član grupe“, objasnio je Laušević.

 

Sudija je rekao da nije dokazano da je Lazarević imao poverljive podatke o istragama, osim onih što mu je saopštio policajac Boris Gara.

Takođe, razgovori nastali u ovoj istrazi, korišćeni su u druga dva suđenja Šarićevom kartelu, za šverc droge i pranje novca i u tim postupcima ih sud nije doveo u pitanje.

 

Odluku o izbacivanju prisluškivanih razgovora u slučaju Lazarević, međutim, potvrdio je i Apelacioni sud.

 

Ovi razgovori su sada “zapečaćeni” i javnost možda nikad neće saznati o čemu su pripadnici narko kartela razgovarali sa Lazarevićem, Ivicom Dačićem i drugim ljudima iz MUP-a.

Tužilac Saša Ivanić je u sudnici najavio žalbu na današnju presudu.

 

KRIK.RS / FOTO: Beta

 

Advertisements

error: