SEĆATE GA SE? Vojnik koji je ubio psa, sada je pretukao i penzionera

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Mladić koji je zgrozio javnost prizorima kojim u vojničkoj uniformi zlostavlja pse, još jednom je pokazao svoju nasilničku narav – ovoga puta u civilu, i to nad čovekom, nemoćnim starcem.

 

Pod sumnjom da je dan ranije u Kaćanima kod Banjaluke sa najmanje još jednim poznanikom pretukao i opljačkao Ostoju Milakovića (80), prošlog petka je u Foči uhapšen 25-godišnji P.I. iz Užica.

Kako se saznaje, radi se o momku iz užičkog sela Potpeć, bivšem pripadniku Vojske Srbije, o kome se saznalo pošto su objavljeni snimci na kojima on šutira psa u glavu.

 

Za saučesnika u razbojništvu kod Banjaluke imao je 17-godišnjaka iz svog sela, a u pljački im je pomogla najmanje još jedna osoba za kojom policija BiH traga.

Sumnja se da su u četvrtak 6. decembra oko podne P. I. i maloletnik, pošto su prethodno otputovali u Bosnu, upali u kuću Ostoje Milakovića, koji sam živi u Kmećanima, a koji je radni vek proveo u Austriji i od ove države prima penziju.

 

Fizički su nasrnuli na starca, pretukli ga, napravili premetačinu po kući i pobegli. Ukrali su mu 20 austrijskih šilinga i nešto kovanog novca.

Advertisements

Smrti koja mu je pretila Milaković se spasao jedva uspevši da izađe iz kuće i pozove u pomoć komšije, a prava je sreća da su one, s obzirom da su najbliže kuće od njegove udaljenje više od 100 metara, uspele da čuju njegovo zapomaganje i pozovu hitnu pomoć. Sa povredama opasnim po život prevežen je u banjalučku bolnicu.

 

Odmah je počela istraga, a jedan od glavnih tragova policiji u BiH bila je izjava meštana da su videli „fiću“ užičkih registarskih oznaka. Sutradan, “fića” je zaustavljena u Foči, a Užičani koji su pokušali da pobegnu preko granice i vrate se u Srbiju su uhapšeni. Žitelji Kaćanika ispričali su policiji da je u automobilu koji su primetili bilo više mladića, ali o kome se radi za sada je nepoznato.

– Prosto da čovek ne poveruje šta se desilo sa P. I. Svi smo ga znali kao dobrog, vrednog i skromnog mladića iz časne porodice. Radio je neko vreme kod Vojske a posle, koliko sam čuo, negde u inostranstvu. Ne znam da li je istina da li su on i još jedan naš komšija pretukli tog starca kod Banjaluke, ali, mislim, ko je spreman da onako krvnički tuče životinju spreman je da da pretuče i čoveka – priča za meštanin Potpeća kod Užica.

 

KURIR.RS / FOTO: FACEBOOK

 

Advertisements

error: