SAVIĆEVIĆ O ODUZIMANJU ZVEZDI TITULE IZ 1991: FIFA se glupira, osvojili smo svet!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dejan Savićević ne brine zbog odluke FIFA da ne prizna zvanje prvaka sveta nijednom klubu koji je do 2000. godine slavio u Interkontinentalnom kupu * Bili smo najbolji i tačka, kaže Genije.

 

Neko u FIFA se glupira, pa sad hoće da menja istoriju, ali Crvena zvezda će zauvek ostati klupski prvak sveta za 1991. godinu, poručio je legendarni Dejan Savićević (50) za Informer!

Proslavljeni fudbaler crveno-belih ne krije da je neprijatno iznenađen zbog odluke Svetske fudbalske asocijacije da se ekipama koje su osvajale Interkontinentalni kup ta titula ne prizna kao zvanična.
Sudar najboljih
Zauvek šampioni
Mi smo tada dobili Kolo-Kolo u finalu, osvojili pehar u Tokiju i niko u FIFA nikad to neće moći da promeni
Dejan Savićević, legenda Crvene zvezde.
Zvezda je do trofeja stigla u Tokiju pre 26 godina, kada je pobedila čileanski Kolo-Kolo sa 3:0. Tada se duel prvaka Evrope i Južne Amerike nazivao “Tojota kup”, a pobednik je važio za najjači klub na svetu!
– Ne razumem zbog čega je sada, posle toliko godina, neko u administraciji FIFA došao na ideju da promeni istoriju. To je čista glupost, ne znam kako im je to palo na pamet – istakao je

Advertisements

 

Savićević, koji je učestvovao u najvećim uspesima crveno-belih.Popularni Genije smatra da ovakve promene ne mogu da donesu ništa dobro fudbalu.

 

– Razumem da su potrebne neke novine, ali da se nekome oduzima osvojen trofej, to mi nije jasno. Interkontinentalni kup jeste bio nezvanično prvenstvo sveta, ali i tada, kao i danas, značio je sudar timova iz dve najjače konfederacije. Pa niko osim Evropljana i Južnoamerikanaca nije bio šampion, to dovoljno govori.

 

Mi smo tada dobili Kolo-Kolo u finalu, osvojili pehar i niko to u FIFA nikad neće moći da promeni. Što se mene tiče, Crvena zvezda je bila prvak sveta 1991. godine i to će ostati zauvek – jasan je Dejan Savićević.

 

INFORMER

Advertisements

error: