SAŠA MIRKOVIĆ: Gradonačelnik Zaječara organizovao bombaški napad na moju kuću!

Podeli vest sa drugima!
  • 42
    Shares

Advertisements

On očekuje da se pokrene istraga i da se više ne skrivaju pravi krivci i kriminalci koji ugrožavaju tuđe živote.

 

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da “bombaški napad i pokušaj ubistva na bivšeg predsednika Skupštine Zaječara Sašu Mirkovića, današnja vlast zataškava i ćuti”, kao i pitanje da li je taj neuspeli atentat eliminacija političkog protivnika koji mnogo zna o “krimi radnjama vlasti”.

Da bismo proverili ove navode kontaktirali smo Sašu Mirkovića, koji je za Espreso potvrdio ove navode, i kao direktnog organizatora bacanja bombe označio sadašnje gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

 

– Boško Ničić je organizator bacanja bombe na moju kuću i pokušaja atentata na mene u novogodišnjoj noći 2011/2012. godine, s tim što se to tek sad otkrilo. Policija i tužilaštvo čak ni tad nisu sproveli istragu zbog njega i Dinkića. Ja sam skoro došao do tih saznanja vezanih za Ničića kad mi je njegov bliski saradnik to rekao – kaže Mirković za Espreso i dodaje kako ga niko nikad nije pozvao da da izjavu u vezi s tim.

 

Mirković tvrdi da je za ovo pitao i ministra policije Nebojšu Stefanovića, dok je još bio poslanik u Skupštini.

 

– Sad sam i javno napisao, pa da vidimo da li je atentat na nekog zezanje. Stefanović mi je odgovorio da će videti, a onda je krenulo nasilje nad mojom porodicom i nada mnom. Sve se dešavalo u novembru mesecu 2015. godine – navodi Mirković.

Advertisements

 

– Saša Mirković, uništitelj grada Zaječara, u svojim nebulozama i fantazmagorijama očito je mene fokusirao kao glavnog krivca za sve ono sto mu se dešava u životu a sto je proizvod njegovih poluilegalnih, da ne kažem kriminalnih, poslova.

– Tako je i sa tom famoznom bombom i navodnim “bombaškim napadom” na njegovu kuću za koju i ne znam odakle mu niti gde se nalazi. Trebalo bi ga podsetiti da se tog trenutka, kada se to dogodilo, nepozvan, nalazio na nekoliko metara od mene na diceku Nove godine te ne znam kako sam ja to mogao u istom trenutku da budem u Zaječaru i Beogradu. Usput svi dobro znaju da nije meni, već njemu, pratilac i lično obezbedjenje bio čovek koji je specijalista za bombe.

 

– Usput i na kraju na raspolaganju su mu policija i tužilaštvo da mi podnese prijavu, ako zaista sumnja na mene, a ja ću, kada se sve okonca, njega tužiti za lažno prijavljivanje – navodi on

On očekuje da se pokrene istraga i da se više ne sakrivaju pravi krivci i kriminalci koji ugrožavaju tuđe živote.

 

– Bacanjem bombe na moju kuću je napravljeno strahovito krivično delo pokušaj ubistva, to ne može ni u jednoj normalnoj državi da bude zaboravljeno. Ja sam rekao ko stoji iza toga, ne mogu da otkrijem identitet osobe koja mi je dala ove informacije zbog bezbednosti, ali sam uklopio neke druge odnose i vreme dešavanja s ovim informacijama i došao do zaključka da je ovo tačno – ističe on.

 

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements