SAŠA JANKOVIĆ: Nemojte da protestujete protiv Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Saša Janković je na svom zavničnom Tviter nalogu pokušao da “iskoristi” proteste građana i putem istih sprovede sopstvene ideje. Ipak, ovaj njegov pokušaj nije naišao na oduševljenje, bar ne onog dela javnosti koji koristi društvene mreže.

 

Janković pozvao je na emancipaciju protesta u BG i dao dva predloga zahteva za vlast. Jedan se odnosi na ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je drugi usmeren prema oformljenju tehničke vlade koja bi podrazumevala da svaki ministar ima koministra iz opozicije. Celo “izlaganje” na Tviteru Janković je upotpuni ironičnom rečenicom “Pa neka malo oni “biraju””.

 

– Emancipacija Protesta u BG otvara prostor za šire učešće i demokratsko formulisanje zahteva. Predlog – režimu dati izbor: 1: Momentalna ostavka AV i vanredni izbori ili 2: Tehnička vlada (svakom ministru koministar iz opozicije) i vanredni izbori. Pa neka malo oni “biraju” – napisao je on.

Advertisements

Dodao je još i kako bi trebao da se postavi rok za ispunjenje gore pomenutih zahteva, a kao krajnji rok navodi 16. januar. U slučaju neispunjenja, kako kaže, trebalo bi da ispune sve navedene zahteve i da predsednik da ostavku, i da se oformi tehnička vlada do izbora. Ukoliko ništa od ovog ne bude ispunjeno svi bi, prema rečima Saše Jankovića, trebali da bojkotuju sve izbore, ali i sve institucije.

 

– Ako ne pristanu na jedno ili drugo do nekog roka – npr. eto do 16. januara (do tad će na ulici biti preko 100K ljudi), tada 1+2: I ostavka Aleksandra Vučića i tehnička vlada do izbora. Svi da se obavežemo da u suprotnom bojkotujemo sve izbore i institucije – napisao je Janković na svom zvaničnom Tviter nalogu.

 

ESPRESO.RS

 

Advertisements

error: