SAŠA JANKOVIĆ: Mislim da Dragan Đilas treba biti gradonačelnik Beograda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je da će ta organizacija na lokalnim izborima u Beogradu da podrži Dragana Đilasa i da to želi da unapred kaže glasačima. To je jedino fer, jer gradonačelnik ima značajna ovlašćenja i ne treba da bude mačka, ili Mali u džaku, rekao je Janković.

 

“Đilas je političar u okvirima našeg građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 tačaka koje smo postavili i ima puno poštovanje za ono što smo kao pokret do sada učinili”, rekao je Janković u uvodnom izlaganju na Drugoj vanrednoj sednici PSG.

Janković je izjavio da će u ponedeljak razgovarati sa Đilasom o “svim modalitetima saradnje”.

Predsednik PSG je posle uvodnog dela vanredne skupštine pokreta kazao da očekuje da će Đilas biti kandidat grupe građana – “Demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i slobodnu Srbiju”.

 

“Sutra će gospodin (Dragan) Đilas doći u Pokret da sa našim osnivačima, Političkim savetom i Predsedništvom razgovara o svim modalitetima saradnje… očekujemo da će Đilas biti kandidat svih kojima su Beograd i Srbija preči od stranačkih interesa”, kazao je Janković.

Advertisements

“Verujemo da je Đilas, kao neko ko donosi novi kvalitet u politički život svojom efikasnošću i energičnošću i koji pripada sistemu vrednosti koje Pokret zastupa, najbolji kandidat za ovo što je pred nama”, rekao je Janković.

 

Lider PSG je pozvao “sve kojima je bitan interes budućnosti Srbije i Beograda da iza sebe ostave stranačke i organizacione interese i potrebe” i uključe se u “demokratski front” koji će “pogubnu vlast staviti u prošlost, a Srbiji otvoriti budućnost”.

“To neće biti lista ovog Pokreta, već demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i Srbiju”, kazao je on.

 

“Tražimo dogovore i saveze”

Prema njegovim rečima, “u ovom momentu, dalja izbirljivost činila bi nas vatrogascem koji bira društvo s kojim će da gasi požar u kući”.

“Trebaju nam, tražimo dogovore i saveze”, rekao je Janković.

 

B92

Advertisements

error: