SAMO U SRBIJI! Šariću smanjena kazna za šverc tone kokaina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Specijalni sud u Beogradu izrekao je presudu Darku Šariću od 15 godina zatvora, zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Izricanje presude bilo je zakazano za 10 časova. Međutim, sve je počelo nešto kasnije zbog ogromne gužve ispred sudnice. Šarić ne prisustvuje izricanju jer, kako je rečeno, nije želeo da ga dovedu.

Kako reporter portala Pink.rs javlja organizatori Darko Šarić i Goran Soković osuđeni su na 15 godina, a Željko Vujanović na 14.

Petnaest članova osuđeno je na zatvorske kazne od 10 do 13 i po godina. Dvojica su osobođeni opružbi za šverc kokaina – Boban Stojiljković i Marko Dabovic.

Advertisements

 

Svedoci saradnici dobili su istu kaznu kao i prvi put: 10, 8 i 5 meseci zatvora – Radan Adamović, Drasko Vuković i Nebojša Joksović.

Oslobođeni optužbe za sakrivanje svedoka Joksovića su Mirko Knežević i Miloš Nikolić.

Reporter sa terena javlja da s kazne manje jer je sudsko veće primenilo zakon koji je važio u vreme vršenja krivičnog dela kako je sugerisao Apelacioni sud.

 

Prvom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora. Sudsko veće danas bi, osim presude, trebalo da saopšti i da li će Šariću biti ukinut pritvor ili će on do pravosnažnosti presude ostati iza rešetaka.

 

PINK / TANJUG

 

Advertisements

error: