SAMO LAŽE! BOGOLJUB KARIĆ: Dozvolite da radim u Srbiji preporodiću bre narod!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Karić se vratio u Srbiju, ne i u politiku, ali u biznis i, kako kaže, pomoć Srbiji da. Obećao je million kvadrata stanova po ceni od 500 evra

Kada je pre nekoliko godina BK Grupa objavila rešenje za projekat Tesla grad i najavila izgradnju stotina hiljada kvadratnih metara, nije bilo mnogo onih koji su verovali da će se to skorije ostvariti.

Vlasnik kompanije Bogoljub Karić bio je van zemlje jer je vođena istraga i postojala optužnica protiv njega, a glavninu svojih poslova vodio je u inostranstvu. Ipak, za dve godine se dosta toga promenilo. Karić se vratio u Srbiju, ne i u politiku, ali u biznis i, kako kaže, pomoć Srbiji, da. Obećao je million kvadrata stanova po ceni od 500 evra.

U razgovoru za B92 Biz kaže da je njegova zamisao da izgradnjom jeftinih kvadrata u Beogradu i Srbiji omogući velikom broju građana da se skuće, da razvije građevinsku industriju da može da dobija poslove i u inostranstvu uz mesečnu platu od 1.000 evra. Da podstakne mali biznis i osnivanje porodičnih firmi koje bi opremale 800.000 do million kvadratnih metara koliko želi da napravi.

Na konstataciju da to sve zvuči lepo, ali da ipak podseća na mahanje zelenom salatom kao nekad, Karić kaže da je izgradnjom van zemlje pokazao da je moguće.

Advertisements

“Kažu da je to Bogoljubova šarena laža, da gradi kvadratni metar od 490 do 500 evra. Ali ja vam kažem, to su se uzburkali centri moći, poručuju da razbijam tržište na kojem je kvadrat 1.500 pa i 2.000 evra, a njihova zarada 500 do 1.000 evra. Mi ćemo da radimo sa profitom od 50 evra po kvadratu, kad platimo sve dažbine i poreze. Moramo da se odreknemo velikih profita, prezadovoljni smo i sa 50 evra. Cilj nam je da zaposlimo celu zemlju i razvijamo ekonomiju”, kaže Karić.

Kaže da nema ništa protiv da kvadrat u centru ostane i 2.000 evra, pa ko ima neka kupi. Ali da postoje stanovi i za one sa plićim džepom.

Na opasku da je stanogradnja ozbiljan biznis i da niko ne radi iz ljubavi prema državi i narodu, Karić na neki način odgovara na drugi deo jednačine, a to je zemljište.

“Mene kao čoveka interesuje da razvijam zemlju ali očekujemo i od grada i od republike da neiskorišćene kapacitete stave u funkciju razvoja svojih građana i privrede”.

Karić ne odgovara direktno na pitanje da li to znači da država ili grad u celom projektu učestvuju sa zemljom a on sa izgradnjom i da o tome ima neki dogovor.

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: