SAMO HRABRO! Direktorka škole nije dala salu za miting SNS-u pa DOBILA OTKAZ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dugogodišnja direktorka osnovne škole “Branko Radičević” Snežana Stanar u Ravnom Selu tvrdi da je smenjena sa te funkcije, zato što je odbila da u jeku kampanje svečano otvori sportsku halu u toj školi.

Jedna od najmodernijih sportskih hala u Vojvodini, sredinom marta ove godine nije bila dovršena. Bez obzira na to, direktorka škole tvrdi da je tih dana dobila, kako kaže – direktivu – od istaknutog funkcionera Srpske napredne stranke, da hala mora biti svečano otvorena, i to na dan održavanja mitinga te partije u Ravnom Selu. Taj zahtev je, kaže, odbila.

“Mene je o tome da se hala otvara obavestio telefonskim putem gospodin Srđan Kružević. Mi smo se bojali, upravo da će, ako bude mitinga, grupa građana Ravnog Sela, ali i sa strane, znate već kako to biva na mitinzima, krenuti prema školi. Škola je vaspitno-obrazovna ustanova, u njoj su učenici i iz tog razloga su se svi plašili i odluka je bila takva – da ne bi bilo stranačkih obeležja, transparenata i svega onoga kako ne bismo prekršili zakon”, kaže smenjena direktorka.

Srđan Kružević, koga direktorka označava kao čoveka koji je vršio pritisak na nju, zamenik je gradonačelnika Novog Sada, a za vreme predizborne kampanje bio je šef izbornog štaba SNS za vrbasku opštinu, kojoj pripada i Ravno Selo.

Advertisements

Kada smo pokušali da dobijemo odgovor Srđana Kruževića na ove optužbe, on nam je samo kratko, telefonom, rekao da ne želi da komentariše ceo slučaj.

Nedugo posle izbora, Školski odbor tražio je smenu direktorke, a kao razlog navedeno je upravo neotvaranje sportske hale. To rešenje pokrajinski sekretar za obrazovanje najpre je odbio da potpiše, s obrazloženjem da je nezakonito, da bi samo mesec i po dana kasnije, ipak razrešio direktorku.

“Da bi ustanova mogla nesmetano i u skladu sa zakonom da funkcioniše i obavlja svoju delatnost, neophodna je saradnja između organa upravljanja i direktora ustanove. Poremećeni odnosi između direktora Osnovne škole „Branko Radičević“ u Ravnom Selu i većine članova Školskog odbora ove škole, ugrožavaju i dovode u pitanje nesmetano obavljanje delatnosti škole, što može imati dalekosežne i ozbiljne posledice za ovu obrazovno-vaspitnu ustanovu”, rekao je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.
Odlukom da smeni direktorku po identičnom zahtevu koji je pre toga označio nezakonitim, pokrajinski sekretar sam je prekršio zakon, smatra sindikalac Slobodan Brajković.

KURIR

Advertisements

error: