SAMO DAJ, DAJ, DAJ! – KAD NE MOŽE FUNKCIJA, DAJ PARE! Tomina nova plata 10.000 evra

Podeli vest sa drugima!
  • 213
    Shares

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izvisio je za premijersko mesto nakon predsedničkih izbora, ali je utehu našao u papreno plaćenom poslu, saznaje „Alo!”.

Tako će Nikolić, po svemu sudeći, iz fotelje predsednika države sesti u stolicu savetnika organizacije koja bi delovala kao NVO, a bila bi osnovana samo zbog njega.

– Iako je Nikolić od predsedničkog kandidata, premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića uporno zahtevao da dobije premijersko mesto, shvatio je da od toga nema ništa. Vučić je kategorično odbijao da mu tu funkciju prepusti, te kada je video da je vrag odneo šalu i da bi mogao da ostane i bez opcije za pregovaranje ukoliko se prikloni nekom drugom predsedničkom kandidatu, Nikolić je tražio finansijski najisplativije rešenje. Tako je između nekada najbližih saradnika dogovoreno da Nikolić nakon odlaska sa mesta predsednika Srbije dobije poziciju u nekom savetodavnom telu nezavisne organizacije koja bi se bavila azijsko-srpskim odnosima. Bukvalno bi se osnovalo novo telo kako bi se njemu dala funkcija, koja i nije bitna, već plata, koja bi trebalo da bude astronomska – čak i više od 10.000 evra – tvrdi dobro obavešteni izvor „Alo!”. Dodaje da Radomir Nikolić nije bio tema pregovora Nikolića i Vučića.
– Šuškalo se o tome da će Nikolić pokušati da izdejstvuje neku dobru funkciju za svog sina Radomira, ali to nije tačno. Sam Radomir je, još dok Toma nije doneo konačnu odluku šta će uraditi po pitanju kandidature na predstojećim predsedničkim izborima, već postigao dogovor sa Vučićem, jedan na jedan. S druge strane, tema razgovora između Vučića i Tome jeste bila njegova supruga Dragica, odnosno njena humanitarna fondacija, o čemu, bar za sada, Nikolić ne bi trebalo da brine – objašnjava sagovornik.

Ovakav dogovor Nikolića i Vučića i ne čudi, s obzirom na to da su brojni bivši visoki državni funkcioneri nakon odlaska sa vlasti dobili unosna uposlenja. Tako je, recimo, svojevremeno bivši predsednik države Boris Tadić dobio savetničke pozicije koje su izuzetno dobro plaćene.

Između ostalog, on je tako ubrzo nakon odlaska sa funkcije postao član Međunarodnog savetodavnog borda „Unikredit grupe“, kao i član savetodavnog tela „Telenora”.

Nikolić će još bolje proći, s obzirom na to da će se samo zbog njega oformiti sasvim novo savetodavno delo. Nije još poznato na koji način će se to telo finansirati.

(Izvor: Alo)