ŠAMAR SRBIMA! Amerikanci dali vizu teroristi Ramušu Haradinaju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je dobio američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku.

 

To je za prištinske medije potvrdila direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera, Donjeta Gaši.

Ona je za portal zeri.info izjavila da je Haradinaj dobio vizu i da se očekuje da uskoro otputuje za Vašington da bi kroz tri dana učestvovao na Molitvenom doručku koji priređuje predsednik SAD.

„Kabinet (premijera) potvrđuje učešće premijera Ramuša Haradinaja na Molitvenom doručku 8. februara u Vašingtonu“, kazala je Gaši.

 

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava u četvrtak početkom februara u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemlja. Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana s oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Advertisements

 

Donjeta Gaši ;je kazala da će se premijer sastati s kongresmenima i senatorima i da su ti sastanci potvrđeni.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta poseta otkazana jer mu nije izdata viza.

 

U Prištini se neizdavanje vize ocenjivalo kao prvi znak mera koje će SAD i druge zemlje „velike petorke“ preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Haradinaj i predsednik Skupštine Kosova su međutim prošle nedelje izjavili da Specijalni sud ne može i neće biti ukinut.

 

Izvor: Intermagazin

Advertisements

error: