SALE: Izgubili smo, ali nikada ne smemo odustati!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Košarkaška reprezentacija Srbije nije dobro delovala na gostovanju protiv Grčke u okviru grupne faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, a selektor Aleksandar Đorđević nije bio zadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici igrali.

 

“Ne verujem da je Grčka igrala sa više žestine od nas. U određenim trenucima meča bili su veoma snažni fizički, a takve stvari su neophodne za ovakve mečeve. Mi nismo pratili svoj ritam. U napadu se nismo pokretali, bili smo veoma spori”, nezadovoljan je bio selektor Đorđević.

 

“Pokušavali smo da pričamo i radimo na brzini na treninzima. Igra koju smo danas pokazali nije bila naša igra sa treninga. Obično imamo oko 30 asistencija, a sada smo imali više nego duplo manje – 14. To nije dobro”, zaključio je Đorđević, koji je sa selekcijom Srbije u dosadašnjoj karijeri osvojio srebne medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama.

Advertisements

 

“U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije, a to je ubilo moral ekipi. Ipak, u poslednjoj četvrtini, kada je utakmica bila izjednačena, imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka…”

 

Srbija naredni meč kvalifikacija igra u nedelju 16. septembra, a gost srpske selekcije u Hali Aleksandar Nikolić biće Estonija.

 

SPORT KLUB

Advertisements

error: