UŽASNO: Tači poručio Vučiću da je uloga Beograda na Kosovu gotova!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

PRIŠTINA – Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da Beograd ima legitimno pravo da bude zainteresovan za položaj Srba na Kosovu, ali da ne može da ima specijalnu ulogu na Kosovu, objavio je prištinski list “Koha Ditore”.

Tači je, na skupu koji je organizovao Evropski savet za spoljne poslove sa sedištem u Briselu, naveo da su odnosi između Beograda i Prištine mnogo bolji nego što su predstavljeni u javnosti i dodao da je to rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa.

Na pitanje da li bi Beograd trebalo da ima specijalnu ulogu na Kosovu, Tači je odgovorio da “tako nešto ne dolazi u obzir”, prenosi kosovski list.

Advertisements

Tači je rekao i da će Kosovo ratifikovati sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i formirati radnu grupu za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) u skladu sa briselskim sporazumum i odlukom kosovskog Ustavnog suda, a obećao je i da će mandat Euleksa biti produžen.

Istovremeno, kosovski premijer Isa Mustafa rekao je prištinskoj televiziji RTK da je besmisleno uspostaviti ZSO sve dok i dalje funkcionišu opštine sa srpskom većinom.
“ZSO može da se uspostavi uz poštovanje sporazuma o energetici i pozivnom broju i raspuštanje paralelnih struktura”, istakao je Mustafa.

 

Izvor: Tanjug

Advertisements

error: