SADA JE I JAVNO! Saša Janković: Kosovo treba da dobije stolicu u UN-u

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Pokreta slobodnih građana, Saša Janković, izjavio je da ne bi sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u međunarodnim organizacijama.

 

U intervjuu za Radioteleviziju Kosovo, Janković je ponovio stav da je suverenost Srbije na Kosovu nepopravljivo narušena 1990-ih.

Treba, smatra Janković, prihvatiti realnost, ali da od srpskih političara ne bude traženo da priznaju kosovsku nezavisnost.

 

– Ja ne bih sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u međunarodnim organizacijama – naveo je Janković, koji tvrdi da još uvek ništa nije urađeno po pitanju suočavanja sa prošlošću, a da se dijalog između Prištine i Beograda vodi na nedemokratski način, u atmosferi, kako kaže, mržnje i huškanja na rat.

Advertisements

 

Zabluda je, tvrdi Janković, da članstvo Kosova u UN znači i priznavanje nezavisnosti.

Za Jankovića su poslednji događaji u Kosovskoj Mitrovici, kada su napadnuti Srbi na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o rešenju pitanja KiM i hapšenje Marka Ðurića, zabrinjavajući jer, prema njegovom tumačenju, posledica su “delovanja lidera koji žele neograničen opstanak na vlasti”.

 

Janković tvrdi da su i Kosovo i Srbija, ali i ceo region žrtve atmosfere konflikta i lidera koji, kako kaže, “lažnim pobedama žele da opstanu na vlasti”.

 

REPUBLIKA.RS – Foto: Tanjug

Advertisements

error: