Ruski poslanik: Zabraniti Noć veštica u školama, to je okultizam!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruski poslanik: Zabraniti Noć veštica u školama, to je okultizam!

Poslanik Vitalij Milonov pozvao je ministarku obrazovanja Olgu Vasiljevu da zabrani obeležavanje paganskog satanističkog praznika Noć veštica u ruskim školama i da kazni one koji krše zabranu.

U svom obraćanju, Milonov je rekao da je primio brojne pritužbe roditelja koji su uznemireni zbog planirane proslave Noći veštica u školama.

 

„Mnogi učenici su primorani da učestvuju u ovom jezivom prazniku. Oni su prisiljeni da pripremaju kostime đavolaka, ukrašavaju učionice predmetima koji sugerišu zagrobnost i pripremaju tematske predstave.“

Predstavnik vladajuće stranke Jedinstvena Rusija izjavio je da Noć veštica, koja je došla u zemlju poslednjih decenija nakon pada Sovjetskog Saveza, nije deo ruske kulture i tradicije.

Advertisements

Proslava Noći veštica u školama i drugim akademskim institucijama je neprihvatljiva jer može „povući decu u misticizam, satanizam i samoubistvo“, rekao je Milonov.

 

Poslanik je zatražio od ministrke da „preduzme sve moguće mere da spreči proslavu Noći veštica u školama“ u Rusiji, a ako se to bude kršilo, on je pozvao na „najteže disciplinske mere protiv onih zvaničnika koji podržavaju usađivanje mističnog satanizma u glave naše dece“.

Noć veštica se proslavlja svake godine 31. oktobra uoči Dana Svih svetaca. Hrišćanski praznik posvećen pamćenju mrtvih, uključujući i svece i mučenike, nastao je na drevnim keltskim festivalima berbe, zvanim Samhain.

 

Među njegovim nedavnim predlozima su: zabrana prodaje slatkiša deci mlađoj od 14 godina u svrhu borbe protiv gojaznosti, zabrana seksi-šopova i besplatnih porno-sajtova.

 

Sputnjik

Advertisements

error: