RUSKI AMBASADOR ponizio američkog Skota na Kopaoniku! Glumite da ste mirotvorci a niste!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin održao je na Biznis forumu na Kopaoniku pravu lekciju iz istorije američkom ambasadoru Kajlu Skotu.

 

Skot je, naime, ocenio da Rusija i SAD po određenim pitanjima imaju iste interese, a po drugima se razmimoilaze. Svakako, kako je konstatovao, to neće promeniti neke činjenice, niti dovesti do toga da SAD zaborave sve što se dešava.

– Rusija je anektirala teritoriju jedne druge države i prekršila međunardne obaveze. Preduzeli smo određene korake, kao i EU. Mislim da taj element naše politike neće biti promenjen- kazao je Skot.

Čepurin je na to odgovorio da neće da se svađa sa prijateljem Skotom, ali da ima osećaj da se neko prikazuje kao „majka Tereza, kao svetac“, ali da se zna da to nije tako.

S tim u vezi pomenuo je da je Palmira razrušena, da su rušeni Vijetnam, Bliski istok.

Advertisements

– Da ne govorim o Ukrajini, zna se da je bilo uloženo 5 milijardi da deo Ukrajinaca ustane protiv Rusije. To je bila zemlja u procvatu, a sada je tamo haos. Ko je to uradio. Ko je suršio Sovjetski Savez i Jugoslaviju. Nisu to bile loše zemlje- ocenio je Čepurin.

– Vi bi trebalo da imate razumevanje da se u SAD promenila vlast i da znamo šta je sve traženo od strane SAD. Ali nemojte izigravati učitelja koji je tu da kaže šta jeste demokratija. Hajde da se ne mešate, i tako će mnogi biti zadovoljni – u dahu je ispričao Čepurin.

Nakon ovog izlaganja usledio je aplauz u sali, a američki ambasador Kajl Skor do kraja panela nije odgovorio Čepurinu na ovu lekciju.

Na ovom panelu učestvovali su i nemački ambasador Aksel Ditman, i ambasador švajcarske Filip Ge i ambasador Kanade u Srbiji Filip Penington.

 

izvor: AGENCIJE

Advertisements

error: