RTS počeo da emituje DNEVNIK i na albanskom jeziku

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Javni servis u isti koš stavio Vučića, Brnabićevu, Tačija i Veseljija!

 

Dnevnik na albanskom jeziku počeo je da se od prvog oktobra emituje na Radio-televiziji Srbije 2, godinama nakon što se sa ovom praksom prestalo. Informativni program nosi naziv “Lajmet” (Novosti), emituje se od 19 časova i, osim podnaslova špice, ceo je na albanskom jeziku.

Emisija se ne snima u studiju, već funkcioniše tako što se smenjuju snimci dnevnih događaja, koje narator objašnjava. Prvi “Lajmet” počeo je sa izveštajem o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, sa naznakom da će Vučić sa Putinom razgovarati o Kosovu.

Advertisements

 

Druga vest je se bavila Vučićevom posetom Kini od pre dve nedelje, u kojoj je, između ostalog, Vučić predsedniku Si Đinpingu zahvalio za podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Treća vest bio je Samit 100 biznis lidera u jugoistočnoj Evropi koji je juče otvorila Ana Brnabić, da bi potom narator izveštavao o upadu jedinica ROSU na Gazivode i osvrnuo se na posetu Hašima Tačija ovom delu Kosova.

 

Sledeća vest bila je o Kadriju Veseljiju, potom o neuspelom referendumu u Makedoniji za promenu imena, cunami u Indoneziji i, za kraj, vremenska prognoza u Srbiji za 2. oktobar.

Koja je svrha emitovanja vesti na albanskom jeziku, konkretno nije objašnjeno.

 

IZVOR: ALO NOVINE / FOTO: Printel

Advertisements

error: