RTS BRUKA! Prenose otvaranje “Lidl-a” ali ne i sportiste!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

RTS nastavlja da se bruka. Iako su poznati po repriziranju serija koje su snimane i pre 30 godina sada su prevršili svaku meru i sa sakaćenjem sportskog programa.

 

Nakon čestih otkaza teniskih, odbojkaških i fudbalskih turnira sada su odbili da prenose i utakmicu Lige Šampiona između Zvezde i Napolija, ali su nas i uskratili za Svetsko prvenstvo u ženskoj odbojci i velikom finalu koje je pripalo našim devojkama.

Zanimljivo je međutim da RTS ima sredstava i vremena za prenos Vučićevih govora, otvaranja raznih ulica i diskonta a ponajviše su poznati kao udarne pesnice marketinga za timove LIDL-a i IKEA.

Advertisements

 

Prenosili su satima informacije o otvaranju PRIVATNE firme. Ali iz nekog razloga sportski događaji nisu važni. U RTS-u su nam rekli da nije reč o namernom bojkotu Svetskog prvenstva  u odbojci već da je reč o nedostatku novca za autorska prava i licencu koja je zatražena!

Naime organizatori i vlasnici prava za emitovanje tražili su astronomsku cifru za prenos. Ipak u RTS-u odbili su da kažu o kojoj sumi je reč. Mnogi se sa pravom pitaju zašto RTS ne raspodeli novac od TV pretplate za ovakve događaje ali kao ni zašto RTS ne želi dapita građane putem anketa ili poziva KOJI TO SADRŽAJ treba da se pravi ili emituje.

 

Ujedno građani gotovo ni da ne znaju koliko novca odlazi na plate radnika i Uprave RTS-a koje svi mi plaćamo svakoga meseca!

 

Dnevni Žurnal / Montaža

Advertisements

error: