RISTOVSKI: Zahvaljujući Vučiću napraviću spektakl od filma!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pre projekcije trejlera za film “Kralj Petar Prvi” danas u Kombank dvorani Ristovski je naglasio da se tako spektakularan film može snimiti samo u Srbiji uz pomoć štapa i kanapa. Premijera filma zakazana je za 5. decembar u Beogradu.

 

“Mi smo uspeli tako nešto da izvedemo i film ”Kralj Petar Prvi” deluje kao istorijski ratni spektakl. Osim vizuelnog identiteta, najveća vrednost filma je priča o ljudima. O Kralju Petru u nekim situacijama u kojima ga publika ne očekuje i o malim ljudima, pre svaga spskom seljaku koji je iz opanaka prešao u cokule i postao veliki ratnik”, kazao je Ristovski i dodao da film publici nudi i spektakl i emociju.

 

Slavni glumac je kazao sa u središte priče osim Kralja Petra, film postavlja u središte priče i malog Momčila Gavrića, najmlađeg vojnika u Prvom svetskom ratu.

Advertisements

“Imamo paralelne priče o običnim ljudima i u sudbinama koje su ih zadesile u Prvom svetskom ratu. Ovakav film Srbija do sada sigurno nije videla”, kazao je Ristovski.

 

On kaže da je nezgodno govoriti o članovima familije koji su ukljičeni u snimanje filma.

“Mnogi već pričaju: ”Evo sin mu režira, žena glumi…” Svi kažu da je Petar pokazo izuzetan talenat režijom filma ”Kralj Petar Prvi”. Moje je zadovoljstvo veliko što je to baš tako. Snimio sam do sada preko 80 filmova i retko sam imao prilike da radim sa ogromnim zadovoljstvom kao što je to bio slučaj sa filmom ”Kralj Petar Prvi”. Petar je umeo sa glumcima za vreme snimanaja filma, a sa druge strane, baratao je odlično svojim rediteljskim zanatom”, kazao je Ristovski.

 

INFORMER.RS / PROMO

Advertisements

error: