SUDIJA ODLUČIO: Američki četnik Vučko nije lud i odgovaraće za ubistvo dva policajca

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

MILFORD – Suđenje Eriku Frejnu, poznatom kao “američki četnik“, počelo je u Pensilvaniji, a sudija je odlučio da zabrani bilo kakav pokušaj odbrane mentalnom slabošću ili nestabilnošću.Ovaj Amerikanac i obučeni snajperista, koji se predstavljao kao Vučko i slikao sa srpskim zastavama, šajkačama i kokardama, bio je opsednut srpskom vojskom i jedinicom “Vukovi sa Drine”.On je 12. septembra 2014. godine iz zasede ubio policajca Brajona Diksona i ranio njegovog kolegu Aleksa Daglasa, a zatim je 48 dana bežao od policijskih potera.

Advertisements

Iako je uhapšen pre više od dve godine, suđenje je tek počelo, a sudija Gregori Čelak je prvog dana zabranio da se iznose bilo kakvi dokazi o tome da je Frejn bio mentalno nestabilan kada je počinio zločin.

Amerikanac je tvrdio da govori srpski i ruski, pušio je “drinu” i posećivao Beograd, gde se slikao ispred Hrama Svetog Save. Kako je tvrdio, omiljena pesma mu je “Odakle si, sele”, a tvrdio je da je sa srpskim plaćenicima ratovao u Africi, mada te tvrdnje nisu potvrđene.

 

KURIR

Advertisements

error: