Razredna nasilnika zbog kog je izgubljen jedan mladi život među 200 najboljih pedagoga

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Marijana Bačanin, koja je bila razredni starešina jednog od učenika koji je maltretirao Aleksu Jankovića, dečaka iz Niša koji je 2011. godine sebi oduzeo život zbog pretrpljenih trauma od vršnjačkog nasilja, nalazi se među 200 izabranih savetnika-saradnika Ministarstva prosvete. Ona se tako našla među najboljim pedagozima koji treba da obučavaju i savetuje kolege širom Srbije.

 

Pet i po godina nakon što je četrnaestogodišnji Aleksa sebi oduzeo život skokom sa zgrade u kojoj je živeo, svaka pojava nasilja u školama i dalje se vezuje za njegovo ime. Ovaj mladi život ugašen je nakon osam meseci fizičkog i verbalnog zlostavljanja od strane sedmorice učenika, koji su ga sačekivali, jurili, vređali, ali i pretukli osam puta.

Advertisements

Potres mozga, noga u gipsu, psihijatrijska dijagnoza “posttraumatski sindrom”, samo su neke od posledica koje su prethodile skoku sa zgrade u kojoj je živeo, a i pored toga što je uprava škole bila obaveštena o zlostavljanju, nije učinila ništa da spreči vršnjačko nasilje.

Nasuprot tome, razredna jednog od nasilnika, Marijana Bačanin, kako ističe Aleksina majka Dragana, tvrdila je u svom izveštaju da je on “poštovao pravila ponašanja u školi tokom celog drugog polugodišta i da na njegovo ponašanje nije bilo primedbi ni od strane učenika ni od strane predmetnih nastavnika”. Kako Dragana dodaje, ova nastavnica je izveštaj potpisala iako je tada bila na bolovanju.

 

BLIC

Advertisements

error: