RATNI VETERANI: Vulin je SRAMOTA za slavnu istoriju vojske Srbije, nije za ministra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nenarodnoj i otuđenoj vlasti moramo poslati poruku da nam je prekipelo, da nam je dosta i da mi građani hoćemo normalno da živimo.

 

Moramo poslati i poruku međunarodnim faktorima koji podržavaju ovu vlast, iz njima znanih razloga, da je važnije šta građani Srbije misle o njoj – kaže pukovnik u penziji Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, uoči narodnog protesta koji je zakazan za 7. oktobar u Beogradu ispred Predsedništva Srbije.

Prema njegovim rečima, u Srbiji su svi ugroženi ako ne pripadaju ovoj vlasti. Vojni penzioneri i ratni veterani su diskriminisani, ne priznaju im se ni ustavna prava, na hiljade njih su beskućnici iako su stekli zakonska prava i plaćali svoje stanove. Uništena je Vojska i vojna moć zemlje, a narodu je bukvalno oteta država. Tamburić primećuje da su se izbori pretvorili u predstavu, bez slobodnih medija, bez demokratije, a na najodgovornije položaje u Srbiji dolaze nestručni ljudi.

Advertisements

– Bili smo u pravu kad se nismo saglasili s postavljenjem Aleksandra Vulina za ministra odbrane. Kasniji događaji su dokazali da je Vulin kao ministar odbrane uvreda za sve časne vojnike i ratne veterane – kaže Tamburić.

On naglašava da postoje analize ekonomskih i finansijskih eksperata da novca u državi ima dovoljno i da bi trebalo da ga postojeće državne institucije sačuvaju od krađe i bahatog i kriminalnog upravljanja u javnim i državnim preduzećima, otimanja na tenderima, poklanjanja novca navodnim stranim investitorima.

– Ovu državu su stvarali i branili narod, vojnici i ratni veterani, i ona nije igračka kojom političari mogu da se igraju – kaže pukovnik Tamburić, zaključujući da su protesti na ulicama jedino logično rešenje.

Kurir / E.K.

Advertisements

error: