RAT STRANIM PLAĆENICIMA, SRBIJI TREBA TRAMPOV ZAKON: Zabraniti rad NVO agenturi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlast u Srbiji treba hitno da primeni zakone koji važe u SAD i zabrani rad stranim NVO agenturama koje dobijaju milione evra sa Zapada samo da bi izazivale sukobe, podele i haos u našoj zemlji

 

Vlada Srbije bi pod hitno morala da predloži zakone kojima bi, po ugledu na SAD, na svojoj teritoriji ograničila rad stranih NVO agentura čiji je jedini zadatak da izazivaju sukobe i stvaraju haos u Srbiji, smatraju stručnjaci, sagovornici Informera.

Amerikanci su ih najbolje nazvali
Čudi me što aktivisti tog sektora sami ne traže da ih zovemo stranim agenturama, sada kada su i Amerikanci tako rešili

Advertisements

Nikola Vrzić, novinar “Pečata”
Na taj način bi se, kako ističu, jednom zasvagda stalo na put organizacijama poput soroševsko-šiptarsko-fašističke Inicijative mladih za ljudska prava, koja je za poslednje tri godine sa Zapada dobila čak 1.004.237 evra samo da bi inicirala društvene sukobe u Srbiji.
Nazovimo pravim imenom
Članovi takve NVO u Americi bi, na osnovu Zakona o stranim agentima iz davne 1938. godine, ali i nedavne uredbe novog predsednika Donalda Trampa o zabrani lobiranja za strane države, dobili zvaničnu etiketu “stranih agenata”.
Bili bi, takođe, dužni da državi dostave apsolutno sve podatke o svojim vezama sa stranim silama, uključujući i poreklo, visinu i namenu svake dobijene donacije.

U našoj zemlji, međutim, NVO agenture milionski finansirane iz inostranstva mogu bukvalno da rade šta i kako hoće, a njihova jedina obaveza jeste da plaćaju porez.
Da je Srbiji neophodna nova regulativa o NVO i da bi najbolje bilo primeniti pravila koja se danas sprovode u SAD smatra novinar “Pečata” Nikola Vrzić. On kaže da ovdašnje NVO napokon treba nazvati pravim imenom – stranim agenturama!

 

INFORMER

Advertisements

error: