RAT – RUSI PORUČILI CRNOGORCIMA: Što ste od nas dobili turista, dobil ste, više nećete …

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Da razloga za strahovanje kako će izledati nastavak turističke sezone ipak ima, ukazuju najnoviji podaci Asocijacije turističkih agencija Rusije.

 

Crnogorski mediji su izvestili da ruski turisti nisu poslušali zvaničnike i da hrle u Crnu Goru. Samo što nisu javili da su aranžmane rezervisali pre poziva da zaobiđu lepote najnovije članice NATO-a. A naznaka da bi crnogorski turizam mogao da doživi sudbinu turskog, po obaranju ruskog aviona, već ima, piše Sputnik.

Sputnik prenosi pisanja crnogorskih medija koji su ovih dana, pozivajući se na ruske podatke, poručili građanima da nemaju razloga za brigu, jer budžet neće biti uskraćen za prihod od ruskih turista. Upravo oni su sa onim iz Srbije najbrojniji i donose najveći deo prihoda.

Advertisements

Koliko je to za Crnu Goru važno dovoljno govori podatak da ovogodišnji budžet Crne Gore iznosi oko dve milijarde evra, a da je prošlogodišnji prihod od turizma bio 830 miliona evra.

Šta za crnogorski turizam pak znače ruski turisti govore cifre. Po rečima direktorke crnogorske Nacionalne turističke organizacije Željke Radak Kukavičić, prošle godine je Crnu Goru posetilo oko 670.000 turista. A prema ruskim zvaničnim podacima, Crnu Goru je 2016. godine posetilo 282.800 ruskih turista, što je 12 odsto više nego 2015. godine.

Zvanična Moskva je, u međuvremenu, pojačala poziv ruskim građanima da u Crnu Goru ne putuju ni turistički.

Prenoseći izjave predstavnika ruskih turističkih agencija prema kojima je potražnja na prošlogodišnjem nivou, pa čak ima i rasta prodaje aranžmana, zaobišli su činjenicu da je reč o aranžmanima rezervisanim pre poziva ruskih zvaničnika, konstatuje Sputnik.

IZVOR: Webtribune.rs

Advertisements

error: