RASULO U OPOZCIJI! Dok su oni tu Vučić će vladati Srbijom sto godina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građani koji podržavaju opoziciju, osuđuju lidere opozicionih stranaka, jer nisu sposobni ili spremni na međusobnu saradnju i oni sada izvode predstavu, koja je ništa drugo do politički marketing – kažu analitičari.

 

Još od predsedničkih izbora, a u iščekivanju beogradskih, govori se o prestrojavanju na opozicionoj sceni. Tako su u poslednja tri dana usledila tri poziva među opozicionim liderima za dogovore, međutim isti je izostao. Kako analitičari komentarišu za Telegraf.rs, ti pozivi su više kurtoazne prirode, kako bi javnosti pokazali da žele razgovore, a u stvari je dobro poznato ko sa kim neće da sarađuje.

 

U samo tri dana, iako zvanično i u javnosti govore da hoće saradnju, srpski opozicioni lideri su nastavili sa ustaljenom praksom – daljim podelama.

Prvo je u petak Pokretu slobodnih građana i pre početka bilo kakve saradnje dosta bilo Radulovićevog pokreta. Kako je tada saopštio DJB, Jankovićev pokret nije prihvatio predlog Dosta je bilo o strateškoj saradnji na izborima.

Advertisements

 

U toj ponudi D JB je naveo da je objavio svoj program za Beograd u 20 tačaka, ponudio PSG zajedničku listu za beogradske izbore i zajedničkog nestraničkog kandidata za gradonačelnika, te ocenio da im nisu potrebni “ukaljani ljudi”, navodeći Dragana Ðilasa, Borisa Tadića i Dragana Šutanovca.

Iz drugog pokreta je stigao odgovor da PSG osnov za zasnivanje saradnje opozicionih organizacija vidi u 11 principa koji su javno istaknuti.

– Oni važe podjednako prema svima, bez obzira na naše lične odnose. Sve druge uslove i podele smatramo suvišnim, pa i one koje ste vi izneli ad personem, jer ne uspevamo da razumemo kriterijume po kojima su sačinjeni – navodi u odgovoru PSG koji je prosledio DJB.

IZVOR: TELEGRAF.RS

Advertisements

error: