RASPRODAJA SRBIJE – ODE I AERODROM: Vlada objavila: “Nikola Tesla” ide na koncesiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Vlada Srbije i kompanija Aerodrom Nikola Tesla objavili su Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma, prenosi Tango Six.

 

Prema uslovima koncesije koja bi bila na 25 godina, u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda – što znači da iz trke ispadaju kompanije „ADP“ kao i turski konglomerat „TAV“ .

Kako se navodi u dokumentu u koji je Tango Six imao uvid, obaveze budućeg koncesionara biće: finansiranje, razvoj u formi izgradnje i rekonstrukcije, održavanje i upravljanje (menadžment) celokupne infrastrukture Aerodroma „Nikola Tesla“ i obavljanje formalne uloge operatera aerodroma. Pobednik koncesije biće dužan da registruje pravno lice na teritoriji Srbije na kojeg će, po dobijanju koncesije, preći pravo korišćenja sve nepokretne imovine Aerodroma „Nikola Tesla“ koje će se po isteku koncesije vratiti na Republiku Srbiju.

Advertisements

Koncesija će se odvijati u dve faze. U prvoj fazi dostaviće se neobavezujuće ponude dok će se u drugoj fazi dostaviti obavezujuće ponude. Svi zainteresovani za koncesiju imaće 15 dana (vreme teče od juče, 10. februara) da predaju zahtev za učestvovanje u prvoj fazi. Takođe, imaće 60 (sada već 59) dana da predaju svoje neobavezujuće ponude u sklopu Faze 1. Svako ko je zainteresovan da otkupi tendersku dokumentaciju to će moći da uradi za 1.000 evra.

 

IZVOR: TANGO SIX/ B92

Advertisements

error: