Rašković Ivić: Predlažem da muzička fontana stalno svira PADA VLADA i OSTANI ĐUBRE DO KRAJA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Još nekoliko dana ostalo je do svečanog otvaranja muzičke fontane na Slaviji, a poslanica Sanda Rašković Ivić ima predlog koje bi to muzičke numere mogle da se puštaju.

 

Fontana na Slaviji, prema poslednjim najavama, biće svečano otvorena 6. juna. Prema najavama sviraće svetske numere i srpske šlagere.

Međutim Rašković Ivić ima bolju ideju. – Predlažem da muzička fontana stalno svira „Pada vlada“ i „Ostani đubre do kraja“- napisala je poslanica na Tviteru.

Kako je najavljeno, muzička fontana je prečnika 31, dok će visina vodoskoka biti 16 metara. Ona će imati i senzore za vetar koji će kontrolisati jačinu mlaza, kako u slučaju lošijeg vremena voda ne bi odlazila na kolovoz.

Advertisements

– Ova fontana biće simbol Beograda, a Slaviji najfrekventnijem beogradskom trgu sa oko 70.000 ljudi dnevno, dati potpuno novi izgled – rekao je gradski menadžet Goran Vesić za Novosti.

On je naglasio da veliki gradovi poput Beograda moraju imati monumentalne objekte kao što je ta muzička fontana, jer su takvi objekti njihova obeležja i nešto po čemu se trazlikuju od drugih.

Različite ritmičke slike stvoriće centralni mlaz, sa šest okolnih prstenova u kombinaciji sa rasvetom i zvukom.

Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu i 75 u obodnom, a središnji vertikalni mlaz dostizaće visinu od 16 metara.

Nova gradska atrakcija ukupno će koštati oko 1,8 miliona evra.

 

IZVOR: Opozicionar.com

Advertisements

error: