RASIM: Razmišljao sam da odem iz Vlade Srbije, ali ipak neću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je posle optužbi lidera radikala Vojislava Šešelja da je deo organizovane kriminalne grupe, razmišljao o izlasku iz Vlade Srbije.

 

Navodeći da od takvog napada “nemate odbranu”, Ljajić je za “Nedeljnik” ocenio da je to pokušaj njegove kriminalizacije u cilju smanjenja političkog uticaja.

“Ovaj poslednji napad nema nikakve veze sa politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno ‘bivšeg života’ kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to deo šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića”, naveo je Ljajić.

 

On je kazao da institucije treba da izađu i kažu da li je bilo šta od Šešeljevih navoda, istina.

“Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog detinjstva do moje 54 godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući”, kazao je potpredsednik Vlade Srbije.

Advertisements

 

Ljajić je najavio da neće preduzimati nikakve konsekvence protiv lidera radikala.

“A šta mogu da preduzmem? Šta Šešelj može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu samo da izgubim, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih”, kazao je Ljajić.

On je naveo da “nijedan minut” ne bi sedeo u Vladi Srbije da sumnja da iza optužbi stoji predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nije želeo da uđe u vladu ni 2012. ni kada je Vučić postao premijer 2014.

 

“Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih voleo da ne budem deo njegove vlade, nego da predložim nekog iz svoje stranke. On je rekao da treba još neki ozbiljni poslovi da se završe, i da su, zbog svega što nas očekuje, potrebna jaka imena u vladi. A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, preumoran sam, ali nadam se da neću još dugo biti u vladi i da ću nekima to da skinem s dnevnog reda”, rekao je Ljajić.

 

IZVOR: Beta / N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: