RADNICI GOŠE: Fontane, jarboli kule i gradovi a narod nema para ni patike da kupi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Svi ministri treba da se sete da smo i mi ljudi i da nije ceo svet u Beogradu – kaže Milan Vujičić.

 

 

Ministar Zoran Đorđević poručio je da nije želeo da primi radnike Goše, koji su došli ispred Vlade Srbije, jer je reč o privatnoj kompanji.

Đorđević smatra da štrajk nije način na koji radnici treba da ostvaruju svoja prava.

Da podsetimo, zaposleni u Goši iz Smederevske Palanke štrajkuju od kraja marta ove godine jer od poslodavca potražuju oko 30 plata.

Predsednik štrajkačkog odbora, Milan Vujičić, imao je jasan odgovor za Đorđevića:

– Mogu oni da pričaju šta hoće, ali zar nije i Galenika bila privatna kompanija, pa je otkupiše po treći put, sređivanje stanja u Fijatu, u Gorenju, u Juri, Agrokoru… Sve su to privatne firme, pa su trčali, noge da polome, da srede stvari… Ali, to su velike firme, mi smo jad i beda, sve što može da se pokrade neko je pokrao, pa zbog toga nismo zanimljivi – kaže on.

Advertisements

– Mi smo dva puta bili na pisarnici u Vladi, ali su nam rekli da nema potrebe da išta predajemo, i da sve znaju, i da ako neko bude želeo da nas primi, da će nas primiti. Toliko su želeli da ni sa kim nismo pričali – kaže Vujičić.

– Poruka za sve ministre je da treba da se sete da smo i mi ljudi, u Palanci, da nije ceo svet u Beogradu. Cenimo mi i fontane, i Beograd na vodi, i kule i gradove, ali tek sad iz ove perspektive vidimo da je tačna ona “što južnije – to tužnije”.

– I naša deca vole nove patike sad kad pođu u školu, ne samo beogradska, i nove rančeve – zaključio je on.

Kaže da će sledeći put, ako se stanje ne promeni, doći na jednodnevni protest ispred Vlade, a potom, ako se niko “ne umilostivi da im pomogne”, spremni su i da kampuju u Nemanjinoj.

(A. Krunić)

Advertisements

error: