PUTIN VADI IZ ZATVORA MLADIĆA! – Srpski general na lečenju u Rusiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle pregovora s Tribunalom, a ranije i NATO, zvaničnici Rusije ponovo zatražili da oni vode računa o zdravlju haškog osuđenika.

 

Rusija pregovara sa SAD da se generalu Ratku Mladiću omogući lečenje u toj zemlji, saznaje Kurir.

Rusija, koja već godinama pokušava da izdejstvuje da komandant Vojske RS nastavi lečenje kod njih, ponovo je aktivirala pregovore o toj temi – posle Tribunala i NATO, ovaj put sa SAD.

– Rusi ne odustaju od nauma da se Mladić prebaci kod njih i da oni brinu o njegovom zdravlju. Uostalom, to žele i sam Mladić i njegova porodica. Oni su u više navrata pregovarali o tome s različitim faktorima, relativno skoro su svoje namere izneli i Tribunalu, ali su odbijeni. Međutim, Rusi i dalje pokušavaju da nađu način i svoje zamisli sprovedu u delo i zato se sad vode razgovori o tome i s predstavnicima SAD – kaže izvor Kurira blizak Mladiću.

Advertisements

 

Rusija je u martu ove godine i zvanično obavestila Haški tribunal da je spremna da pruži smeštaj i medicinski tretman za Mladića, što je potvrdila i šefica pravne grupe pri Ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Goncarova.

 

Boravak mesec dana

Ona je tada navela da bi Mladić u Rusiji imao obezbeđen smeštaj, medicinski tretman i povratak u Hag, sve u skladu sa zahtevima koje Tribunal odredi. Međutim, Hag je taj predlog zasad odbacio.

 

Prema pisanju ruskih medija, Rusija je zbog Mladića pre dve godine pregovarala i s NATO, ali ni ti razgovori nisu bili plodonosni. Ruski nedeljnik Istina navodio je da su pregovori Rusije i NATO o Mladiću „praktično jedini pregovori otkad su zbog ukrajinske krize odnosi Moskve i Zapada pali na najniži nivo“.

IZVOR: Kurir

Advertisements

error: