PUTIN TVRDI: Planeta pokazala da je dvolična oteli su Kosovo a ne daju Kataloniju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle referenduma u Kataloniji najbolje se vidi koliko je priznanje nezavisnosti Kosova od strane pojedinih država EU i sveta bio fatalan potez, jer je tada otvorena Pandorina kutija sa nesagledivim posledicama – oko toga su se u telefonskom razgovoru saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin, pišu “Novosti”.

 

Telefonska veza između Kremlja i Andrićevog venca nije mogla da zaobiđe vruću političku temu podno Pirineja, koja potresa celu Evropu, a kako navode Novosti, ruski lider se naročito interesovao za poglede o španskoj krizi koje je proteklih dana bez uvijanja i argumentovano iznosio prvi čovek Srbije.

Prema navodima lista, tokom razgovora na ruskom, koji je trajao tridesetak minuta, Putin je izrazio želju da o ovoj, ali i drugim temama bitnim za odnose dveju zemalja govori sa Vučićem u direktnom susretu koji bi vrlo brzo mogao da bude organizovan.

Advertisements

Vučić je Putinu zahvalio na dobro obavljenom zajedničkom poslu oko isporuke “migova” našoj avijaciji.

– Predsednik Putin je izrazio zahvalnost srpskom narodu i potvrđena je obostrana želja da se odnosi dveju zemalja i dalje uspešno razvijaju, a prvi čovek Rusije kazao je da je Vučićeva lična uloga tu od ogromnog značaja – navode izvori Novosti.

Kako su ranije saopštili iz Vučićevog kabineta, Putin je naglasio da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod, kao i uvek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vodstvom predsednika Vučića prevazići sve probleme.

– Siguran sam da će pod vašim rukovodstvom Srbija i srpski narod ići samo napred – rekao je u telefonskom razgovoru predsednik Putin predsedniku Vučiću.

NOVOSTI

Advertisements

error: